Sharon vertelt over een dag uit het leven van een animatrice

Een kijkje achter de schermen van een swingend animatieteam op een Franse topcamping? Loop een dagje mee met animatrice Sharon Kokkelkoren.

Hoi allemaal, mijn naam is Sharon, 22 jaar, Vacansoleil-animatrice. Deze zomer werk ik op camping Domaine des Bans, een te gekke camping in de Vogezen. Dit is alweer mijn vijfde seizoen in het buitenland. Nee,ik heb hier geen negen-tot-vijf-baantje. Onze werkdagen beginnen 's ochtends vroeg en eindigen om....tja, dat weet je eigenlijk nooit. Maar één ding weet ik wél: het is fantastisch om te doen. Kijk maar!

08.45 uur. De wekker gaat!

Het is zondagochtend. Voor de meeste mensen een luilekkerdag. Niet voor mij. Ik heb een druk programma voor de boeg. Snel uit bed, douchen, aankleden en ontbijten aan de keukentafel van ons 'appartementje' op de camping. Dat deel ik deze zomer met mijn roommate en animatiecollega Walter. En dan hup, aan de slag. Jammer, de zon heeft zich vandaag goed verstopt. Yep, we zijn in de Vogezen, hè. Meestal is het hierheerlijk weer, maar af en toe regent het op Hollandse wijze. Maar dat heeft óók een voordeel: de omgeving is schitterend groen. Super voor natuurliefhebbers. Hoe dan ook, het wordt vandaag een paraplu in plaats van een parasol. Maar dat zal de pret niet drukken.

09.30 uur. Op naar de mini-club

Vandaag start ik in de mini-club, samen met mijn collega's Audrey 1, Audrey 2 (jawel – twee Audreys) en Justine. Kinderanimatie is mijn favoriet. Die vrolijkheid elke ochtend! De complimenten van deouders als de kinderen iets moois geknutseld hebben. En de bedankjes achteraf. Dat geeft mij zo'n onwijs blij, vrolijk en fijn gevoel! Ook vandaag weer. Het is volle bak: 35 knutselgrage kinderen. Vooral Franse en Nederlandse kandidaatjes, dus we begeleiden ze in twee talen. We maken koninklijke kroontjes en vrolijke hoeden. Er wordt druk geknipt, geplakt en gekleurd. En gebabbeld natuurlijk. En dan kijken of ze passen. Ja hoor, 35 prachtige hoofddekseltjes. Laat ze niet nat worden in de regen!

Show Sharon12.00 uur. Lunchtime

En even tijd voor mezelf. Om 13.00 uur staat er een vrijwillige animatierepetitie op de planning. Voor de show van vanavond. Maar ik ken mijn danspasjes al. Dus ik relax lekker 'thuis' met een muziekje.

14.30 uur. Kinderbios

Ik ben weer onderweg naar de mini-club, de verzamelplaats voor alle activiteiten voor de kleintjes. Vanmiddag maken we er een mini-bioscoop van. We draaien Brave, een echte kids blockbuster. Perfect vermaak voor een druilerige middag. Samen wandelen we naar het theater van de camping. Daar is onze 'bioscoopzaal'. Na de film brengen we de kids terug naar de mini-club, waar ze worden opgehaald door hun ouders. Daarna weer terug naar het theater. Stoelen klaarzetten voor het publiek vanavond. Het is bijna showtime. Maar nu eerst even eten.

Team Sharon Kokkelkoren19.30 Op de foto

Fotomoment met de hele animatiecrew van Domaine des Bans. De officiële teamfoto in het theater. We staan er goed op. Meteen daarna is het tijd voor de Pot d'acceuill. De wat? Juist ja, even uitleggen. Dit is het welkomstreceptie voor nieuwe gasten op de camping. Een gezellige kennismaking met een hapje, een drankje én een dansje. Laat dat maar aan ons over!

21.00 uur. Showtime!

Wat is een eigen show geven toch een hoop geregel. Maar het is zó ontzettend gaaf! We hebben een gevarieerd programma bedacht. Sketches, dans, theater. Zelf doe ik een solodans op een liedje van Flashdance. Spannend hoor. Na een enkel stressmomentje gaat het super goed. Er wordt luid geapplaudisseerd. En achteraf worden we bedolven onder de complimenten, ook door de hoofdanimator en collega's: 'Wow, wat ben jij energiek zeg!' en 'Je solo was echt super gaaf!' Ik begin te glunderen. Na een korte afterparty geniet ik nog even na op m'n ligbedje in onze 'achtertuin'. Uiteindelijk heb ik dat ligbedje toch maar omgeruild voor m'n echte bed. Want op maandag moet er ook weer gewoon gewerkt worden.

 

 

Map

Contactgegevens