Nienke liep afgelopen zomer 6 weken stage in België

6 weken stage lopen, voor jezelf zorgen en je eigen verantwoordelijkheden dragen. Hoe Nienke dit ervaarde vertelt ze in haar persoonlijke verhaal. 

Nienke1

Afgelopen zomer ben ik samen met mijn studiegenootje Mara op zomerstage geweest in België. 6 leuke, spannende, actieve en uitdagende weken gingen we tegemoet. Al met al hadden wij er super veel zin in. 6 weken eigen verantwoordelijkheid, zelfstandigheid en vrijheid. Samen met 5 andere collega’s was ons team op Colline de Rabais compleet. De heenweg was spannend. Waar zouden we terechtkomen? Uiteindelijk kwamen we aan bij de camping. Dat zag er als eerste indruk netjes en goed uit. Een grote opluchting!

Je leert jezelf goed kennen

Nienke2

Na de kennismaking was het tijd om eerst maar eens te gaan genieten van de zon. De eerste dag was vermoeiend. Na de lange reis, alle indrukken en onze eerste minidisco was het tijd om te gaan slapen. De eerste week vloog voorbij. Gelukkig voor ons was het nog rustig op de camping en konden we rustig aan de slag gaan met de kinderen en wennen aan de situatie.  

Je leert jezelf heel goed kennen door de weken heen. Je krijg veel verantwoordelijkheden en je moet voor jezelf zorgen. Als je je dag even niet hebt maakt dat niet uit, maar je zal altijd vrolijk moeten zijn als je bij de kinderen bent en je werkkleding aan hebt. Dat vraagt veel van je. Maar gelukkig was het altijd gezellig met de kinderen en was je vaak alweer snel in een vrolijke bui.

Hard werken, maar ook volop gezelligheid!

Nienke3

De weken vlogen voorbij. Je geniet op een gegeven moment van alles wat je doet, want nu ben je er nog en over een paar weken ben je weer thuis.

Ondanks dat je veel taken en verantwoordelijkheden hebt, heb je wel alle vrijheid. Je kan doen wat je wilt als je vrij bent... En dat hebben we gemerkt. Nadat we ’s avonds klaar waren met werken was het altijd gezellig met de collega’s, wat tot in de late uurtjes kon door gaan. En het bleef niet altijd bij de caravan, ook gingen we uit, naar festivals, een dagje naar Luxemburg, winkelen of andere leuke activiteiten.

Na een tijdje bouw je een band op met de kinderenNienke4

Altijd was er wel iets te doen op de camping en altijd was het gezellig. Niet alleen met het team, maar ook met de kinderen. Samen met de kinderen beleef je heel veel. Sommige kinderen durven alles meteen, zeggen alles meteen en zijn heel open en sociaal. Terwijl er ook heel wat kinderen bij zijn die nog niet durven en misschien wel wat bang of verlegen zijn. Maar ook dat went wel weer na een paar dagen en op een gegeven moment krijg je een band met die kinderen.Dan is ook het moment er nog dat je afscheid moet gaan nemen van de kinderen. Heel veel kinderen hebben het daar vaak nog moeilijker mee dan jijzelf.

Nienke6

Het was een tijd waar ik vaak aan terug zal denken!

De weken vlogen voorbij. Je hebt het zo naar je zin en vermaakt je helemaal daar, maar aan alles komt een einde. Het afscheid was lastig, maar wat waren we blij dat we weer op Nederlandse bodem waren. Daar konden we nog even genieten van 2 weken vakantie en dan stond voor ons de eerste schooldag ook weer voor de deur.

Terugdenkend aan de tijd dat ik er was, heb ik het fantastisch gehad en zou ik het zo weer overdoen. Ik heb zoveel geleerd, gezien, meegemaakt en gedaan. Het was een ervaring om nooit te vergeten en een tijd waar ik vaak aan terug zal denken.

Nienke9

Map

Contactgegevens