Joske werkte afgelopen zomer als hoofdanimatrice in Frankrijk

La belle France, voor Joske was het deze zomer haar thuisbasis. Voor haar was het werken en vakantie tegelijk.

Joske Reusen 1

Mijn naam is Joske. Ik heb afgelopen zomer gewerkt voor Vacansoleil. Werken en tegelijkertijd een vakantiegevoel hebben. Wie wil dat nou niet!? Voor mij dé perfecte reden om in de zomer als hoofdanimatrice op camping L’etang des Haizes in Frankrijk te werken.

Wat te doen?

Als hoofdanimatrice was ik verantwoordelijk voor het animatieprogramma voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Zo maakte ik wekelijks het programma, evalueerde ik het programma met de campingbaas en zorgde ik ervoor dat stagiaire Robin en ik het programma goed uitvoerden. We begonnen elke dag met een miniclub waarin we knutselden of Joske Reusen 5schminkten. ’s Middags organiseerden we een spel en elke avond verzorgden we een theatervoorstelling en minidisco. Het programma was in het Frans, Engels en Nederlands. Soms was het lastig om specifieke woorden (zoals bijvoorbeeld ‘koorddansen’) in drie talen te kennen, maar uiteindelijk gaf het een voldaan gevoel om een theatervoorstelling in drie talen op te voeren!

Kleine geluksmomenten

“Ik ben sterker dan jij. Ja maar… ik heb grotere voeten!”, aldus twee kinderen discussiërend tijdens de miniclub. Voor mij waren het de kleine geluksmomenten die het werk zo leuk maakten. Bijvoorbeeld de enthousiaste kinderen die heel de dag door mijn naam riepen, de kinderen die vrolijk hun knutselwerkje aan me lieten zien of de trotse ouders als ze hun kind zagen optreden in de talentenshow. Naast het animatiewerk zorgden ook de gesprekken met campinggasten, de grapjes van de campingbaas en de gezellige collega’s voor een toptijd! Een zomer vol nieuwe uitdagingen waarin ik veel geleerd heb. Ik raad het dan ook iedereen aan om dit werk te doen.

Joske Reusen 2

Map

Contactgegevens