Mike vertelt over zijn allereerste stage in het buitenland

Het is natuurlijk spannend, maar vooral heel erg leuk; je eerste stage op een camping in het buitenland. Hieronder vertelt Mike zijn verhaal.

Hallo, ik ben Mike Drost en ik ben student aan de Vacansoleil Leisure Academy in Amsterdam. Ik heb dit jaar een allround stage gelopen op camping Chateau de Galaure in Frankrijk. Dit was mijn allereerste stage op een camping in het buitenland, dus de spanning zat er wel goed in!

Om jullie een idee te geven van wat ik allemaal deed tijdens mijn stage vertel ik over een werkdag op de camping. De werkdagen waren altijd heel erg leuk en elke dag was weer anders.Mike Drost 1

08:30. De wekker gaat

De wekker gaat en ik besef dat er weer een leuke dag voor de deur staat, waarin een heleboel leuke dingen zullen gebeuren! Ik maak mezelf klaar, trek mijn Camping Kids kleding aan en loop naar de meeting bij de Kids Club. Hierin bespreekt onze hoofdanimator wat we allemaal gaan doen in de Kids Club vandaag. Daarna lopen we richting de backstage om de geluidsinstallatie aan te zetten voor de Village Dance. Na de Village Dance lopen we weer terug naar de Mini Club, om daar alles klaar te maken voor de rest van de dag. Rond half elf gaat de Mini Club van start. Er staan al een heleboel kinderen te popelen om leuke dingen met ons te gaan doen. Aan het einde van de ochtend worden alle kinderen weer opgehaald door de ouders. Dan mogen wij natuurlijk nog lekker alles opruimen! Daarna hebben we wel een pauze verdiend.

14:30. De pauze zit er weer opMike Drost 5

Het is weer opnieuw tijd voor de Village Dance. Als we het dansje gedaan hebben, vertellen we altijd nog even wat het programma voor de rest van de dag is. Eerst starten we met Camping Mix. De oudere kinderen zijn nu aan de beurt! We doen allemaal leuke spelletjes en de tijd vliegt voorbij. De volgende activiteit staat alweer op de planning; poolgames! Allerlei spelletjes in het zwembad. Bijvoorbeeld een Slide Race, die alle kinderen willen winnen! Na de poolgames is het tijd om even wat te rusten en lekker te koken.

18:30. Tijd voor Tipy en Flora!Mike Drost 3

Elke dag komen Tipy en Flora 's avonds langs. Backstage en op het podium maken we alles klaar voor hun komst. Vanavond doen ze meeleeftheater. Alle kinderen vinden het geweldig! Hierna is het tijd voor de minidisco. Alle animatoren komen het podium op om te dansen met Tipy en Flora. Iedereen gaat helemaal uit zijn dak! Aan het einde van de minidisco hebben we nog een speciaal dansje voor de ouders. Alle kinderen proberen hun ouders over te halen om mee te komen dansen.

21:00. Toen was het alweer avond...

Vanaf 21:00 hadden we een avondactiviteit op het programma staan. De avondactiviteit was elke avond weer anders. Dit varieerde van spelshows tot musicals, tot een gekke bingo. Na afloop ruimen we samen alles op, bespreken de dag en drinken nog even wat. Daarna gaat het lampje uit en leven we weer toe naar morgen, een volgende geweldige dag.

Hoe kwam ik hier terecht?Mike Drost 2

Jullie zullen je vast afvragen waarom ik dit ben gaan doen, en waarom dan speciaal bij Vacansoleil! Vroeger ging ik heel vaak op vakantie naar campings via Vacansoleil. Ik vond op vakantie gaan naar een camping altijd super leuk. Toffe ervaringen die ik nu nog steeds niet vergeten ben. Op een gegeven moment moest ik gaan kiezen wat voor een vervolgopleiding ik moest gaan doen na mijn middelbare school. Ik had echt geen flauw idee. Toen kwam ik de Vacansoleil Leisure Academy tegen en besloot dat dit echt iets voor mij was. Tijdens de Vacansoleil Leisure Academy ga ik ieder jaar stage lopen op één van de campings.

Ik kende de woorden 'bonjour', 'croissant' en 'baguette'...

Voordat ik hierheen ging sprak ik niet zo heel goed Frans. Ik kende de woorden 'bonjour', 'croissant' en 'baguette' en dat was het. Ik heb in totaal 14 weken op de camping gezeten en ik kan nu hele gesprekken in het Frans voeren. Als je het heel graag wil kan je echt de taal gaan begrijpen én heel goed gaan spreken!

Het is super om te merken dat je werk gewaardeerd wordtMike Drost 4

Ik heb ook zeker bijzondere dingen meegemaakt op de camping. Zo kreeg ik op een dag een berichtje van mijn moeder. Ze stuurde me een afbeelding van een Zoover recensie. Het bleek dat gasten van de camping een recensie hadden geschreven en mij daar in genoemd hadden. Ik had veel indruk op hun kinderen gemaakt. Toen ik dit las voelde ik mezelf heel trots! Het is super om te merken dat je werk gewaardeerd wordt en je die kinderen de vakantie van hun leven hebt gegeven. Dat is het allermooiste van ons werk; kinderen de vakantie van hun leven bezorgen. Daar doe je het allemaal voor.

Ik heb een super stage gehad en zou iedereen willen meegeven: pak deze kans want het is een ervaring om nooit meer te vergeten en het is een nieuwe stap in je leven!

Map

Contactgegevens