Ilse Grimbergen - Stagiaire receptionist Frankrijk

Inmiddels ga ik alweer bijna naar huis... Of te wel, ik zit alweer 3 maanden in Zuid-Frankrijk. Ik ben eerstejaars student toerisme en loop een stage van 15 weken als receptioniste van een camping in Frankrijk.

Hoe mijn dag er gemiddeld uitziet?
’s Ochtends zijn de vertrekken en dus is het voornamelijk gasten uitchecken, facturen maken en betalingen afhandelen.

’s Middags zijn de meeste aankomsten met oa de gasten informeren en naar hun accommodatie brengen. Daarnaast nog kleine dingetjes zoals de kassa bijhouden, de wifi ruimte opruimen, contracten maken, de telefoon opnemen en de email doen gaan de hele dag door eigenlijk.

De leukste momenten van de dag vind ik toch wel als ik net een gast heb ingecheckt en ze naar de accommodatie te brengen. Even een rondje fietsen over de camping en aan alle kanten word je gedag gezegd.. Daar krijg je energie van.

Samen met mijn andere collega van Vacansoleil woon ik op de camping in een stacaravan. Je bent snel op je werk en eigenlijk alle belangrijke dingen zoals het strand en de supermarkt zitten om de hoek en het zwembad van de camping. Het nadeel is soms dat gasten je toch dingen gaan vragen als je niet aan het werk bent of collega's vragen of je even kunt komen helpen terwijl je net te eten zit. Maar toch lekker om in je eigen huisje evn bij te komen.

Stage lopen in het buitenland is zeker de moeite waard, hoe beter je de taal spreekt, hoe leuker het wordt. De taal leren is niet eenvoudig en het levert soms ook hilarische momenten op als: ik vraag om een varken van 30 euro in plaats van een borg… Gelukkig begrijpen de meeste gasten het wel en kunnen we er om lachen!

Map

Contactgegevens