Een mooie zomer in Italië als animator

Judith werkte deze zomer voor het eerst voor Vacansoleil. Hoe ze dit heeft ervaren lezen jullie hier!

Hallo! Mijn naam is Judith Wuts, ik ben 21 jaar oud en ik heb afgelopen zomer gewerkt op de camping Holiday Village Florez, via Vacansoleil. Deze camping is gelegen bij Comacchio, in Noord-Italië.

Als enige Nederlander aan de slag!Judith Wuts 2

Op de camping heb ik de animatie gedaan bij de miniclub. Dit deed ik samen met een Italiaanse collega. Op het begin was het wel even wennen om met bijna allemaal Italianen in het team te zitten. Ik zat met 15 personen in het team, waarvan 13 Italiaans en 1 meisje uit Slowakije. Het was soms lastig communiceren, omdat Italianen niet echt goed Engels spreken, maar met handen en voeten kwamen we een heel eind!

Om 09:30 begon mijn werkdag

Mijn werkdag begon altijd om 9:30 uur met een meeting met de hele groep. Hier werd uitgelegd wat er die dag voor toernooien waren, of andere activiteiten buiten de miniclub om. Het programma startte om 10:00 uur en dan begonnen we met het voorbereiden van alle activiteiten die we die ochtend gingen doen. Het ochtendprogramma duurde tot 12:30 uur en daarna hadden we gezamenlijk lunch in het restaurant.

Judith Wuts 1

Even pauze... om 15:30 weer aan de slag!

Het middagprogramma begon dan weer om 15:30 uur. Ook dan begonnen we met het klaarzetten voor de middagactiviteiten. Elke middag hadden we om 17:00 uur een toernooi. Bijvoorbeeld ping pong, een tekenwedstrijd of in het zwembad 'wie de gekste sprong kon maken'. Het middagprogramma duurde tot 18:00 uur. Daarna hadden we om 18:45 avondeten in het restaurant.

Vanaf 20:00 danzen, quizzen of een show opvoeren

Het avondprogramma begon om 20:00 uur. We maakten dan een rondje over de camping om bij de gasten het programma van die avond te vertellen. Dat deed ik in het Nederlands, Duits, Engels en na een tijd ook in het Italiaans. Dan begon om 20:30 uur de Minidisco/Babydance en om 21:30 hadden we nog een quiz of een show staan. Dan kon het soms ook nog zijn dat we erna gingen oefenen voor een show, soms oefenden we wel tot 01:00 uur door.

Ik voelde me op mijn gemak bij Vacansoleil

Het is de eerste keer dat ik via Vacansoleil werk maar dit was wel al mijn 4e seizoen op een camping in de animatie. Ik heb deze zomer voor Vacansoleil gekozen omdat het bedrijf mij heel erg aansprak. Toen ik op intakegesprek kwam voelde ik me meteen ook op mijn gemak, iedereen die daar werkt is heel aardig.

Judith Wuts 3

Mijn cursus Italiaans kwam goed van pas!

Ik ben ook heel blij dat ik in Italië heb kunnen werken! Voordat ik ging heb ik in Nederland een cursus gevolgd van de Italiaanse taal en dit kwam wel van pas. Daardoor ging het voor mij ook makkelijker om woorden of zinnen te begrijpen als een collega of een gast tegen mij sprak. Na 1 maand ging het al een stuk beter en na 2 maanden kon ik al redelijke zinnen maken.

De camping bestond 50 jaar; een groot feest

Het meest gave wat ik heb meegemaakt was dat de camping dit jaar 50 jaar bestond, dus we hebben daarom ook nog een paar leuke en grote feesten gehad.

Ik kies de volgende keer zeker weer voor Vacansoleil

Mijn ervaring met Vacansoleil was super. Ze blijven goed met je in contact als je gaat werken en ze komen ook langs op je camping. Zelfs toen ik weer terug in Nederland was kreeg ik nog een mail van mijn contactpersoon hoe de vlucht was gegaan en hoe alles mij was bevallen. Als ik ooit nog eens tijd heb voor animatiewerk, ga ik dat sowieso weer doen via Vacansoleil!

Groetjes Judith Wuts

Map

Contactgegevens