Na drie seizoenen in het buitenland werken wordt het wel echt een verslaving…

Jenci Declerck 1

Jenci vertelt over zijn ervaringen. Wat houdt receptionist zijn op een camping nu eigenlijk precies in?

Het begon allemaal toen ik voor de eerste keer een hotelstage deed in het Spaanse Calpe, drie zomers geleden. Ik had een geweldige ervaring achter de rug en zodra ik terug thuis kwam stond mijn besluit vast, ik wilde absoluut volgende zomer opnieuw in het buitenland gaan werken. Zo gezegd, zo gedaan: ik begon op internet te zoeken naar bedrijven die deze mogelijkheid bieden en ik kwam bij Vacansoleil Camping Jobs terecht. Na de sollicitatieprocedure was ik geaccepteerd om bij Camping La Bolée d’Air te gaan werken aan de Franse westkust (joehoe!). Een kleine, familiaire viersterrencamping met een super leuke werksfeer.

Het gaf me voldoening

Dat jaar was ik als receptionist het aanspreekpunt van alle Vacansoleilgasten, maar ik draaide natuurlijk fulltime mee op de camping en was dus ook verantwoordelijk voor het in- en uitchecken van Franse gasten. Op die manier kon ik mijn Franse taal bijschaven en al heel snel sprak ik vloeiend Frans. Het feit dat het een vrij kleine camping was en dat ik ter plaatse verbleef, zorgde ervoor dat ik nagenoeg alle gasten die op de camping verbleven (her)kende en omgekeerd. Aangezien gastvrijheid iets is waar ik super veel waarde aan hecht, vond ik het dan ook heel fijn als ik na mijn werkuren gasten kon helpen met allerlei zaken, zoals toeristische en praktische informatie, de weg wijzen op de camping, … Het gaf mij enorm veel voldoening om te zien dat gasten na hun vakantie tevreden terug naar huis vertrokken.

Een grote camping dit jaar, helemaal iets anders!

Na deze fantastische ervaring koos ik ervoor om ook afgelopen zomer opnieuw bij Vacansoleil aan de slag te gaan. Deze keer werd mij een prachtige camping voorgesteld in het zonnige en wereldberoemde Saint-Tropez. Op deze camping, ‘Les Tournels’ genaamd, werkte ik net als vorige zomer als front-desk receptionist. Wat vorig jaar een kleine receptie was met quasi geen managementstructuur en amper twee collega’s, was het dit jaar volledig het tegenovergestelde. Een enorm grote camping, en dus vanzelfsprekend een grote onthaalruimte met verschillende posten en ongeveer een 10-tal collega’s en twee managers.Jenci Declerck 2

Collega's werden echte vrienden

Iedereen kreeg een eigen balie en was verantwoordelijk voor zijn eigen kassa. Ik werkte 35 uur per week, verdeeld over zes dagen. Ik werkte dus ofwel in de ochtend ofwel in de namiddag tot ’s avonds. Elke dag zag er ongeveer hetzelfde uit qua takenpakket, maar doordat ik zoveel verschillende mensen ontmoette was elke dag even boeiend en leerrijk. Ook dit jaar verbleef ik op de camping zelf. Er was een apart gedeelte van de camping voorzien met chalets voor studentenjobbers. Aangezien het zo’n grote camping was, vormden we een hele grote bende en was er altijd wel iets te beleven. Door dag en nacht samen te leven werden collega’s echte vrienden waarmee ik plezier kon maken, maar natuurlijk ook een goede babbel mee kon slaan. We gingen samen naar het strand, shoppen, deden uitstapjes of gingen feesten in het decadente Saint-Tropez.

Er zijn eigenlijk zoveel redenen...

Vakantiewerk in het buitenland zou ik iedereen aanraden, en daar zijn zoveel redenen voor. Het biedt je niet alleen de kans om een nieuwe taal te leren/verbeteren, het zorgt er ook voor dat je leert functioneren buiten je comfortzone, je krijgt de kans nieuwe mensen en culturen te leren kennen en het staat nog eens goed op je CV ook!

Jenci Declerck, student Internationaal Ondernemen & Marketing Management voor Toerisme te Gent (België).

Map

Contactgegevens