Een zomer als hoofdanimatrice in Oostenrijk

Melissa Booiman was afgelopen seizoen hoofdanimatrice op een camping in Oostenrijk. Hoe ze dit heeft ervaren vertelt ze hier!

Afgelopen zomer heb ik gewerkt op camping Bella Austria in, de naam zegt het al, Oostenrijk. Ik was op deze camping de hoofdanimatrice. Voor mij was dit de eerste zomer waarin ik als hoofdanimatrice op een camping aan het werk ging, maar ook de eerste keer voor Vacansoleil. Een zomer vol uitdagingen dus! :)

Melissa Booiman 1Knutselen, speurtochten, bingo en een dinerparty

In totaal heb ik 4 maanden in Oostenrijk gewerkt met een heel erg gezellig team. 's Morgens om 09.30 uur liepen wij altijd de camping over om alle kinderen op te halen en mee te nemen naar het knutselen. Onderweg kregen we altijd alle verhalen te horen wat Tipy en Flora die avond daarvoor weer allemaal hadden uitgehaald én wat de kinderen zelf allemaal hadden gedaan. 's Middags deden we vaak spellen zoals levend stratego, voetbaltoernooien of speurtochten. 's Avonds kwamen Tipy & Flora weer langs, en dan was er vaak om 20.30 uur nog een activiteit voor de hele familie, zoals bingo, boys vs. girls, pubquiz of weerwolven voor de 8+ kinderen. Oh, en niet te vergeten; de dinerparty met Tipy & Flora. Deze was ook een groot succes. Heerlijk smeren met de kinderen!

Een dikke glimlach op mijn gezichtMelissa Booiman 3

De taal was in het begin nog wel wennen, maar uiteindelijk sprak ik meer Duits dan Nederlands. Ik ben nu alweer een poosje in Nederland, maar spreek soms nog steeds Duits door m'n Nederlands heen, haha. Je maakt zoveel mee in zo'n seizoen. Zo heb ik samen met mijn collega vaak genoeg zelf slap van het lachen op het podium gestaan als Tipy & Flora, kinderen die zo dol op je zijn dat ze niet zijn weg te slaan. Maar ook minder leuke dingen zoals een gebroken pols of voet door (flessen)voetbal. Over het algemeen is het natuurlijk onwijs leuk en liep ik dan ook de hele dag met een dikke glimlach op mijn gezicht rond.

Werk en passie

Een zomer lang op een camping werken is onwijs leuk, maar eerlijk is eerlijk, het is ook hard werken. Je werkt meestal 6 dagen in de week en je bent één dag vrij. Voor mij was dit geen probleem. De lijn tussen werk/passie was zo dun, dat ik het vaak niet eens als werk zag. Tenzij ik natuurlijk programma's moest maken of overleg moest hebben, want ook dat hoort erbij als hoofdanimatrice.

Een onvergetelijke ervaring!Melissa Booiman 4

Ik heb zo'n onwijs mooi, leerzaam, leuk en gezellig seizoen gehad op de camping, het is echt een onvergetelijke ervaring. Als je een zomer niet weet wat je moet gaan doen, dan raad ik iedereen aan om te gaan solliciteren bij Vacansoleil en een zomer lang te gaan werken op een camping! :)

Map

Contactgegevens