Kleuren binnen de lijntjes en thuiskomen op een Franse camping

Regelmatig bellen we met één of meerdere van onze campingmedewerkers. Wie zijn deze mensen en wat voor bijzondere dingen maken zij allemaal mee? Ellis Leijsten kan geen genoeg krijgen van het Franse Mar I Sol. Zij is voor het tweede jaar op rij één van de gezichten aan de receptie. Als 'recamanager' op Le Chêne Gris maakt Tim van Beukering extreem lange dagen.

Om 8 uur 's ochtends opstarten en achter de schermen bezig zijn, vanaf vijf uur het schort omknopen en meelopen in de bediening en om middernacht de bar afsluiten. Tim draait er zijn hand niet voor om. Als recamanager op Iris Parc-camping Le Chêne Gris geeft hij leiding aan de troepen in de keuken en de bediening. Hij stuurt, motiveert en steekt zelf de handen uit de mouwen tijdens het spitsuur. “Dat is mijn aanpak op de werkvloer: meewerken, coachen, trainen. Mijn inzet en aanwezigheid motiveren anderen. Daarnaast maakt de variatie het werk erg leuk.”

Tim Ch�ne Gris

”Op zijn 27e heeft Tim al een schat aan ervaring in de horeca en het bedrijfsleven. Vanaf zijn dertiende staat hij middenin die wereld. Hij liep stages vanuit de hotel- en koksopleiding en werkte in tal van restaurants en cafés. Verder stond Tim meerdere malen aan de wieg van nieuwe projecten en ook Iris Parc is er één van. Het bedrijf werkt vanuit een bepaald concept en hij moet veelal binnen de lijntjes kleuren van het bedrijfsplan. Maar daar ziet hij een uitdaging in. “De sport is om hieraan je eigen draai te geven en nieuwe ideëen beter te laten zijn dan de oorspronkelijke.”

Een kleine negenhonderd kilometer zuidelijker voelt camping Mar I Sol als een warm bad voor Ellis. Als studente van de Vacansoleil Leisure Academy liep ze hier voor het tweede jaar stage dit seizoen. En daar bleef het niet bij. “Vanaf half juli is mijn stage overgelopen in een verbintenis als werknemer tot eind september. De werkzaamheden zijn natuurlijk precies hetzelfde, alleen het salaris verschilt. Ik ben het hier nog lang niet beu. De camping is niet te groot en de medewerkers zijn superaardig, als een soort familie.

Ellis Leijsten Mar I SolEllis spreekt ondertussen een aardig woordje Frans en dat komt niet in de laatste plaats door een toevallige ontmoeting op een eerdere stagecamping. “Tijdens mijn stage op Le Fayolan heb ik mijn Franse vriend ontmoet. Deze zomer werkt hij in de buurt van Toulon als animator op een camping. We zoeken elkaar soms op in Montpellier.” Met hem zou Ellis zich graag ergens in Frankrijk vestigen nadat ze in oktober haar diploma in ontvangst gaat nemen. “Ik heb twintig jaar in Nederland gewoond, maar vind de Franse manier van leven prettig. Het thuisfront staat achter me.”

Nog tot november is Tim in de buurt van Parijs te vinden op Le Chêne Gris. Daarna gaat hij naar Nederland om in maart weer terug naar Frankrijk te keren. Zo gaat dat elk seizoen sinds dat hij op deze camping werkt. Zijn vriendin heeft er geen moeite mee. “Wij wonen samen in Wageningen, maar omdat zij in de zorg werkt en ik in de horeca zien we elkaar nooit erg veel. In deze periode zie ik haar eens in de drie weken. In het hoogseizoen komt zij vooral hierheen vanwege mijn drukke rooster.”

Terug in Gelderland gaat deze harde werker zeker niet stilzitten. Hij heeft veel connecties in de horecawereld en vindt altijd makkelijk een baan in een restaurant of café gedurende de wintermaanden. Tim ziet zichzelf nog lang binnen Iris Parc werken en daarmee elk jaar acht maanden van huis zijn. “Het is een heel interessant bedrijf dat groeiende is. Daar wil ik erg graag onderdeel van uitmaken, op wat voor manier dan ook.”

Wat bieden we jou?

Van de juiste training, tot je eigen kleding-pakket en verzekering...Vacansoleil zorgt ervoor dat er na jarenlange ervaring met campingwerk aan alles wordt gedacht.

Meer over wat we jou bieden »
Map

Contactgegevens