Leven als een nomade, manusje-van-alles en slapen in de miniclub

Regelmatig bellen we met één of meerdere van onze campingmedewerkers. Wat voor bijzondere dingen maken zij allemaal mee? Twee door de wol geverfde collega's staan in de spotlights deze week. Voor het derde seizoen op rij trekt Chris van Looij het Vacansoleil-shirt om de schouders. Hij vult zijn dagen op Spiaggia e Mare als junior-beheerder. Tamara van den Berg deed dit jaren geleden ook. Ondertussen is zij International Teammanager aan de Franse westkust.
 

Tamara ITM 2Ik was gelijk verslaafd aan het werk!” Tamara is erg duidelijk in haar bewoordingen. Toen ze tien jaar geleden voor het eerst in aanraking kwam met het campingwerk, was ze verkocht. Ze vindt het prettig om veel buiten te zijn en om het alle vakantiegangers naar de zin te maken. De ITM'er heeft al veel facetten van het beroep gezien. “Tijdens mijn stage was ik allround medewerker in Nederland. Daarna ben ik jaren aan de slag gegaan als junior- en flexbeheerder in onder andere Kroatië, Italië en Slovenië en drie jaar geleden solliciteerde ik op de functie van assistent-International teammanager.”

Deze duizendpoot werd meteen gepromoveerd tot International Teammanager in West-Frankrijk. Zo'n negen maanden per jaar verblijft ze in haar regio en dat voor het derde seizoen op rij. Haar takenpakket is zeer divers en dat maakt de baan ook erg aantrekkelijk in haar ogen. “Maandag is mijn kantoordag waarop ik afspraken maak met campings om langs te komen voor de studenten of de beheerders. Ik voer gesprekken met ze om te kijken of alles goed gaat. Verder bekijk ik of al onze accommodaties ter plekke in orde zijn.

Tamara heeft een vaste standplaats van mei tot begin september op een camping in de Vendée. Van daaruit doet ze haar werkzaamheden, maar het komt voor dat ze soms een week op pad is. “Dan overnacht ik ook op de campings die ik bezoek. Soms slaap ik bijvoorbeeld in de miniclub als alle accommodaties volgeboekt zijn.” Ze vindt het leuk dat ze alles meemaakt op zo'n camping. Ze voert veel gesprekken met eigenaren, maar doordat ze een Vacansoleil-shirtje draagt, komen de vakantiegangers ook op haar af. Daardoor is, hoe clichématig ook, geen dag hetzelfde.

In Italië beschikt de iets jongere Chris eveneens al over een aardige dosis ervaring. Voor het derde jaar op rij is hij werkzaam als juniorbeheerder. In het voor- en naseizoen steekt hij de handen uit de mouwen in een van de montage- en demontageteams. Hij ziet dit, buiten dat het heel leuk is, als een investering in zijn persoonlijke ontwikkeling. “De saamhorigheid in het team is prettig. De buitenlandervaring is voor je zelfstandigheid als persoon erg goed. Daarnaast houd ik van het sjouwen heel de dag en van het ouwehoeren met teamgenoten.”

Chris van LooijChris begeleidt als juniorbeheerder vakantiegangers van aankomst tot vertrek en neemt dit heel serieus. “'s Ochtends doe ik de uitcheck van vertrekkende gasten. Ik kijk of de acco goed achtergelaten is en als dat nog nodig is, haal ik hier een daar een doekje overheen. Het oog wil ook wat. 's Middags ontvang ik nieuwe gasten en doe ik verschillende klusjes, zoals het vervangen van lampjes. Je deelt je eigen dag in en voelt de verantwoordelijkheid."

Nog even en Chris vertrekt van Spiaggia e Mare om zich bij een demontageteam te voegen. Erg missen zal hij de camping niet. “Het is leuk om op nieuwe plekken te komen. Je moet je niet teveel hechten aan je omgeving als je steeds weer weggaat. Dan wordt het een lastige situatie.” Hij geniet met volle teugen van alles wat hij meemaakt. “Denk niet teveel na en bezoek de omgeving. Zo ben ik in San Marino en Bologna geweest en lees ik nu graag een boek op het strand. Carpe diem zeggen ze dan hè.

Ook Tamara zegt zich niet snel te hechten en daardoor makkelijk verder te kunnen trekken als het seizoen voorbij is. Al tien jaar heeft ze kunnen wennen aan deze levensstijl. “Als ik ergens twee dagen zit dan voelt het eigenlijk al als thuis. Het is een fantastische baan, maar je moet zo flexibel mogelijk zijn en blijven. Daardoor heb ik ook geen woning in Nederland. De planning die je maakt, is al veranderd op het moment dat je deze opschrijft.

Wat bieden we jou?

Van de juiste training, tot je eigen kleding-pakket en verzekering...Vacansoleil zorgt ervoor dat er na jarenlange ervaring met campingwerk aan alles wordt gedacht.

Meer over wat we jou bieden »
Map

Contactgegevens