Koken in Tsjechië, veel kadootjes en knuffelen met Italianen

Regelmatig bellen we met één of meerdere van onze campingmedewerkers. Wat voor bijzondere dingen maken zij allemaal mee? Jill Boom maakte voor het eerst kennis met Tsjechië begin juli. Op Camping 2000 staat zij in de keuken van het restaurant. De Italiaanse hoofdanimatrice Giovanna Zagarella speelt een thuiswedstrijd op C'Era Una Volta. Zij voelt zich als een vis in het water tussen de Italiaanse en Nederlandse vakantiegangers.

“De Italiaanse werknemers behandelen mij als een familielid. Ze staan dicht bij me, praten veel met me en knuffelen me zelfs.” Giovanna voelt zich thuis aan de Bloemenrivièra. Haar ouders zijn beide Italiaans en ze is dan ook tweetalig opgevoed. Dat maakt het contact met de omgeving stukken makkelijker. Buiten het entertainen van de gasten, krijgt ze regelmatig andere opdrachten. “Het personeel roept mij erbij als iets niet duidelijk is. Vaak ben ik een tolk.”

Camping 2000Jill bevindt zich in een andere situatie. Zij had nog nooit voet aan wal gezet in Tsjechië. Toch pakte zij begin juli haar koffer om naar Januv Dul af te reizen en op Camping 2000 aan de slag te gaan. “We wisten allemaal niet wat we meemaakten toen we hier aankwamen. Je hebt hier veel oude huizen en vervallen straatjes. Verder is het leven stukken goedkoper dan in Nederland. Ook het weer is bizar. Het kan binnen vijf minuten omslaan van stortregen naar een zonnetje.”

Ondanks al deze nieuwe indrukken, voelde Jill zich al snel thuis in het noorden van Tsjechië. Met de medewerkers voelt het als een soort grote vriendengroep, benadrukt ze. “Het is top dat we Nederlandse eigenaren hebben. We eten 's ochtends, 's middags en 's avonds met het hele team. Het klikte gelijk vanaf het begin.” Jill reisde af naar Camping 2000 om in de bediening van het restaurant te gaan werken. Bij aankomst bleek haar takenpakket toch net iets anders in elkaar te steken. “Ik werd gelijk tot kok gebombardeerd!”, zegt ze lachend. “Daar had ik al ervaring mee, superleuk dus. In de keuken kan ik lekker mijn eigen ding doen met een muziekje op.”

Giovanna ZagarellaOp C'Era Una Volta wist Giovanna gelijk waar ze aan toe was. Zij draait haar dagelijkse animatieprogramma samen met een collega en ervaart de verantwoordelijkheid die ze draagt als prettig. En de kindjes, daar krijgt deze optimist heel veel van terug. “We krijgen veel complimentjes van vakantiegangers. De kinderen geven ons kadootjes omdat ze de animatie zo leuk vinden. Ze moeten soms zelfs huilen als de vakantie voorbij is en ze terug naar huis gaan.”

Er is genoeg te doen in de directe omgeving van de camping. In haar vrije tijd gaat Giovanna graag op pad met collega's. Het strand en de nabijgelegen winkels heeft ze al een aantal keer bezocht. Ook is ze met het barpersoneel sushi gaan eten. Jill is zondags vrij en dat komt haar erg goed uit. “Zaterdagavond gaan we met het hele team weg. We gaan regelmatig stappen in een discotheek in Liberec. De volgende ochtend kan ik lekker uitslapen terwijl sommige anderen moeten werken.”

Beide dames gaan hun collega's erg missen zodra het seizoen over is. Ondanks dat Jill haar vrienden in Nederland graag terugziet, wil ze nog niet weg uit Tsjechië. “We hebben het zo gezellig en zijn voortdurend bij elkaar. We hebben een gezamenlijke slaapzaal. De douche is de enige plek waar we niet samen zijn!” Giovanna probeert te genieten van elk moment. “Ik kan makkelijk schakelen als er iets vervelends gebeurt en ben snel positief. Sowieso ben ik elke dag vrolijk en dat komt ook door de kinderen. Zij geven mij energie!”

Wat bieden we jou?

Van de juiste training, tot je eigen kleding-pakket en verzekering...Vacansoleil zorgt ervoor dat er na jarenlange ervaring met campingwerk aan alles wordt gedacht.

Meer over wat we jou bieden »
Map

Contactgegevens