Gillende kinderen, terrassen met Walen en leven in een coconnetje..

Regelmatig bellen we met één of meerdere van onze campingmedewerkers. Wat voor bijzondere dingen maken zij allemaal mee? Maaike Elands werkt normaal gesproken op het hoofdkantoor van Vacansoleil in Eindhoven. Dit seizoen nam ze de uitdaging aan om als beheerder aan de slag te gaan op L'Atlantique in Frankrijk. Erryshar Filomena zit op het Waalse Try des Baudets waar hij de kinderen vermaakt.
 

Erryshar animatie“Ik moet vaak mijn oren bedekken, die kinderen gillen zo hard.”Erryshar krijgt de kleinste vakantiegangers op zijn camping helemaal enthousiast tijdens de minidisco. Het is niet afgeladen vol met gasten op dit mooie plekje in de Ardennen. “Maar het zijn er wel genoeg om plezier mee te maken”, vindt de actieveling zelf. “Ze zijn ook erg blij met Tipy en Flora.”

Met de Belgische gemoedelijkheid heeft Erryshar ondertussen ook al kennisgemaakt. “De bar gaat hier vroeg open, vaak 's ochtends al. Sommige Walen zitten dan vanaf 11 uur al aan het bier.” Vervelend vindt hij dat geenszins. De meesten kunnen er goed tegen en betrekken hem er ook bij. Na het werk krijgt hij regelmatig een pilsje voorgeschoteld. “'Je hebt hard gewerkt', zeggen ze dan. 'Nu mag je uitrusten en afkoelen'.”

Zo'n 800 kilometer verderop, in Frankrijk, werkt Maaike zich sinds eind mei in het zweet als beheerder. Ze trok zichzelf uit de vertrouwde omgeving van het Eindhovense hoofdkantoor om het Bretonse campingleven te ontdekken. “Vanaf de eerste dag ben je als beheerder meteen volop aan de slag. Nadat ik mijn eigen accommodatie bewoonbaar heb gemaakt, ben ik in de eerste weken elke dag één van de 26 Vacansoleil-tenten gaan klaarmaken en de receptietent gaan inrichten. Na twee weken kwamen de eerste gasten en sindsdien loopt het beetje bij beetje vol.”

Maaike is niet de enige beheerder op L'Atlantique. Andere organisaties hebben er ook mensen zitten en dat contact is prettig. Ze trekt veel met deze andere beheerders op buiten het werk om en leert ook van ze. “Ik word steeds handiger merk ik. Ik ben al wat meer thuis in elektra en weet inmiddels het een en ander op te lossen als er wat mis is met een accommodatie. Omdat je hier alleen werkt, moet je wel veel zelf uitzoeken en dan komt de handigheid vanzelf.”

Dingen die ze mee terug kan nemen naar kantoor na dit seizoen? Nee, niet direct. Maar ze leert wel andere wijze lessen. “Het is vooral goed om te ervaren hoe het is om als beheerder zelfstandig een seizoen te draaien. Ik merk hoe belangrijk het is dat er korte lijntjes zijn naar je manager en het hoofdkantoor, zodat bijvoorbeeld spullen snel worden nagestuurd als je wat nodig hebt.”

Maaike beheerHet nieuws rondom de vliegtuigramp zoemt nog rond in Nederland en vindt mondjesmaat zijn weg naar buiten. In de Ardennen was dit het gesprek van de dag. Erryshar zag de beelden op NL1, de zender die de camping kan ontvangen. Maaike vindt het juist wel fijn dat het nieuws niet makkelijk binnendruppelt in Bretagne. “Je wordt er hier niet dagelijks mee geconfronteerd doordat ik geen tv heb en weinig internet gebruik. Ik kan me er dus makkelijker van afsluiten als ik dat wil en dat vind ik prettig. Wat dat betreft leef ik op de camping tijdelijk in een heel ander wereldje, mijn eigen coconnetje.”

Creativiteit en variatie zijn de toverwoorden voor Erryshar en Maaike. Doordat je in een bepaald ritme komt te zitten, moet je volgens Maaike proberen elke dag te variëren om je vaste bezigheden heen. “Ook als je een rotdag hebt moet je dit doen. Ga eropuit met collega's.” Erryshar houdt het leuk door vooral creatief om te gaan met de animatiethema's. “De verschillende thema's komen vaker voorbij en om te voorkomen dat je hetzelfde zit te doen, kan je net wat veranderen aan bepaalde activiteiten. Daarnaast moet je vooral interactie met de gasten hebben. Zoek de gezelligheid op!”

Wat bieden we jou?

Van de juiste training, tot je eigen kleding-pakket en verzekering...Vacansoleil zorgt ervoor dat er na jarenlange ervaring met campingwerk aan alles wordt gedacht.

Meer over wat we jou bieden »
Map

Contactgegevens