Feestende Denen, bezoekjes aan Praag en slecht nieuws uit Nederland


Regelmatig bellen we met één of meerdere van onze campingmedewerkers. Wat voor bijzondere dingen maken zij allemaal mee? De maand juli nadert zijn einde en Nederland is in de ban van de vliegtuigramp in Oekraïne. Hoe staat het op de campings en krijgen onze collega's het nieuws mee? Dionne Hazewindus, animatrice op Le Grand Dague in de Franse Dordogne, en Petra Reitsma, die haar handen uit de mouwen steekt in Tsjechië op Praha Klánovice, praten ons bij.

“Zelf vlieg ik na afloop van mijn verblijf hier ook terug, dus dat zet je wel aan het denken”, vertelt Petra. Aan de rand van Praag, waar camping Praha Klánovice zich bevindt, is de klap hard aangekomen. “Mensen praten erover, het is verschrikkelijk nieuws.” Dionne is ook op de hoogte van het tragische incident. “Via internet volg ik wat er gebeurt, maar verder krijgen we weinig nieuws binnen. Sommige gasten zoeken contact met het thuisfront omdat ze bekenden in het vliegtuig hadden zitten.”

Petra ReistmaOndanks de ramp gaat het leven op de campings natuurlijk gewoon door. Petra heeft het gevoel dat ze eigenlijk een beetje op vakantie is. “Het is een compacte camping waar een gemoedelijke sfeer hangt. Mensen spreken elkaar aan. Ik zit hier dan wel om te werken, maar het vakantiegevoel is er zeker ook.” In de Dordogne zit Dionne op het veel grotere, maar zeker zo leuke Le Grand Dague. “Het geheel is langgerekt en ruim opgezet. Om hier te komen moet je wel tien minuten door de bergen rijden dus het is erg afgelegen.”

Voor Petra is het bijzonder dat ze verblijft vlakbij de Tsjechische hoofdstad, waardoor ze vaak een citytripje maakt. “Praag is makkelijk te bereiken. De stad staat vol met prachtige gebouwen en het is er gezellig. De inwoners zijn erg vriendelijk.” Dionne trekt er in haar vrije tijd regelmatig op uit. “Ik heb een auto en samen met collega's die vrij hebben maken we uitstapjes. Perigueux is het dichtstbijzijnde stadje en dat ligt op tien minuten rijden, maar we gaan ook kanoën bijvoorbeeld.”

De zomervakantie iDionne Hazewinduss al een tijdje in volle gang en de maand juli is alweer bijna om. Dat betekent dat de campings gevuld zijn en veel mensen ineens een buitenlander als tijdelijke buurman hebben. Voor de werknemers ter plekke zijn de verschillen tussen deze mensen duidelijk zichtbaar. Petra benadrukt dat Nederlanders vrijer zijn en sneller contact zoeken, terwijl de andere nationaliteiten het een beetje aankijken in eerste instantie. Dionne valt ook het een en ander op.

“De Denen vieren heel de dag feest! Er zat hier een groep uit Denemarken en die zag je de hele tijd rondrennen en aan de bar zitten. De Fransen trekken meer hun eigen plan en liggen rustig aan het zwembad.”

De sleutel tot een geweldig seizoen? Beide dames hebben er zo hun mening over. “Praat met gasten, zoek het contact op. Ons animatieteam ontvangt kaartjes uit Nederland van vakantiegangers die zo'n toptijd hebben gehad op Le Grand Dague. Dat maakt het erg leuk”, weet Dionne. “Geniet!”, is het eerste wat opkomt bij Petra. “Je moet alles lekker laten gebeuren en niet teveel nadenken.”  

Wat bieden we jou?

Van de juiste training, tot je eigen kleding-pakket en verzekering...Vacansoleil zorgt ervoor dat er na jarenlange ervaring met campingwerk aan alles wordt gedacht.

Meer over wat we jou bieden »
Map

Contactgegevens