Ondergelopen tenten, uitstapjes zonder auto en 14 juillet

Regelmatig bellen we met één of meerdere van onze campingmedewerkers. Wat voor bijzondere dingen maken zij allemaal mee? Met de 14e juli, de Franse nationale feestdag, achter de rug, was het een mooi momentje om met collega's in Frankrijk te praten. Deze keer komen Joyce Sinnaeve en Frédérique van Ditzhuijzen aan het woord. De Vlaamse Joyce vult haar dagen als receptioniste op Les 3 Lacs in de Alpen en de Nederlandse Frédérique bekleedt diezelfde functie op het Bretonse La Ville Huchet.


Frankrijk viert haar Revolutie op 14 juli. Op die dag in 1789 bestormden Parijzenaars massaal de Bastille-gevangenis om korte metten te maken met de absolute monarchie en de weg te openen voor 'liberté, fraternité et égalité' (vrijheid, gelijkheid en broederschap). Fransen maken er sindsdien een gewoonte van om met grootse festiviteiten en indrukwekkende vuurwerkshows deze gebeurtenis te herdenken en te vieren.

Joyce en Frédérique kwamen maandag niet onder hun dagelijkse werkzaamheden uit, maar hebben ook genoten van de evenementen. “De ouders van Celine, mijn collega, waren op de camping en daardoor konden we 's avonds met de auto naar Saint-Malo", vertelt Fréderique. "Daar was een heel groot spektakel georganiseerd met lichten, muziek en een vuurwerkshow."

Vuurwerk 14 juillet

Ook Joyce genoot in de Alpen van het feestgedruis. “De camping had een goochelaar laten komen die optrad. Met een collega van het animatieteam ben ik daarna naar Aix-les-Bains gereden waar van allerlei optredens plaatshadden en vuurwerk werd afgestoken.”

 

Voor Frédérique was het prettig om nu eens met een auto op pad te kunnen. “Normaal kan ik alleen maar met de fiets weg. Saint-Malo ligt op vijf kilometer, maar heb je na een paar bezoekjes ook wel gezien.”Verder heeft ze het uitstekend naar haar zin op La Ville Huchet. Het is een knusse camping met allerlei nationaliteiten. Ik woon in een huis met zes meiden en dat is heel gezellig. We zitten regelmatig 's avonds na het werk buiten met een drankje."

Joyce heeft een tijdje flink afgezien in de Alpen door onweer en stortbuien. “Tenten liepen onder en we moesten mensen verplaatsen en geruststellen. De gasten konden gratis wasmuntjes krijgen en het animatieteam verzorgde een extra binnenactiviteit.” De regen mag de pret echter niet drukken voor haar. "De mensen zijn hier zo enthousiast en lief en het contact met collega's is dik in orde. Daarnaast komt de Tour de France hier ook nog in de buurt en ik ga dus zeker een etappe bezoeken."

Joyce Sinnaeve resized 2

Beide dames hebben een goed advies voor alle collega's op de verschillende campings overal in Europa om een superseizoen te beleven. Joyce: “Pieker niet te veel, bezoek de omgeving en geniet zoveel je kan!” Frédérique sluit zich daarbij aan. “Zoek de gezelligheid en de vakantiegangers op en ga niet in je eentje op je kamer filmpjes zitten kijken. Maak er zelf wat van!”

Wat bieden we jou?

Van de juiste training, tot je eigen kleding-pakket en verzekering...Vacansoleil zorgt ervoor dat er na jarenlange ervaring met campingwerk aan alles wordt gedacht.

Meer over wat we jou bieden »
Map

Contactgegevens