Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een antwoord op veelgestelde vragen. Mochten er nog vragen zijn die niet beantwoord worden dan kun je altijd contact met ons opnemen.

1. Kan ik ook samen met een vriend(in) op een camping gaan werken?

Het is mogelijk om aan te geven dat je graag met een vriend(in) op een camping wil gaan werken. Wij kunnen echter niet garanderen dat het ook lukt om jullie samen op een camping te plaatsen. Dat is geheel afhankelijk van de camping. Afhankelijk van de functie waar jij/jullie naar solliciteren en de mogelijkheden op de camping, zullen jullie al dan niet samen kunnen gaan werken.
Wij doen ons best voor je, maar kunnen dus geen garantie geven. Overweeg dus altijd of je alleen ook in aanmerking zou willen komen voor een campingbaan. Voor de functie van beheerder worden voor een aantal campings wel koppels gevraagd.

2. Hoe oud moet ik zijn om op een camping te mogen werken?

Je moet minimaal 18 jaar oud zijn om voor Vacansoleil op een camping te gaan werken. Alleen als je stage moet lopen en je school een stagecontract verstrekt, maken wij wel eens een uitzondering en is het in sommige gevallen mogelijk om als 16- of 17jarige op een van onze campings aan de slag te gaan. 

3. In wat voor accommodatie verblijf ik? Hoe ziet mijn slaapplaats eruit?

Dat verschilt per camping. De camping zorgt ervoor dat jij een gepaste slaapplaats hebt. Een aantal mogelijke accommodaties zijn: een tent, kamer of een (oude) mobile home. Je moet er wel rekening mee houden dat je deze (vaak) met andere medewerkers deelt en dat je de sanitaire voorzieningen van de camping moet gebruiken. Beheerders slapen in een ingerichte Vacansoleil-bungalowtent.

4. Moet ik verschillende talen goed spreken om op een camping te kunnen werken?

Op een camping krijg je met gasten te maken van allerlei nationaliteiten. Daarnaast werk je als campingmedewerker vaak in een team met medewerkers uit diverse landen, maar voornamelijk vanuit het land waar je werkt. Het is dus belangrijk dat je je talen spreekt. Welke talen dat zijn is afhankelijk van het land waar je werkzaam zult zijn en kan ook verschillen per camping. Waar komen de meeste gasten van zo’n camping vandaan, welke nationaliteiten worden al vertegenwoordigd in een campingteam en in welke taal zul je moeten communiceren met de campingeigenaar?

Over het algemeen is het een groot voordeel als je meerdere talen spreekt. Interesse in de taal van het land waar je gaat werken is daarnaast zeer belangrijk. Spreek je goed Engels en daarnaast Duits, Spaans, Italiaans, Frans of Deens dan is dit zeker in je voordeel. Beheerders behoren het Engels en Duits goed te beheersen om alle Vacansoleil-gasten goed te woord te kunnen staan, daarnaast is het een pré als je ook de talen Frans, Spaans en/of Italiaans goed beheerst.

5. Werk ik in een team?

Op alle campings zul je werkzaam zijn in een team. Dit team bestaat uit medewerkers van de camping aangevuld met één of meerdere medewerkers vanuit Vacansoleil. Het is afhankelijk van de camping of je in de functie die je uitvoert alleen werkzaam bent of ook in teamverband.

Op kleinere campings kun je ook als enige verantwoordelijk zijn voor een onderdeel op die camping. Je mag dan zelf invulling geven aan bijvoorbeeld het animatieprogramma. Voor beheerders zijn er mogelijkheden om alleen, als een koppel of in teamverband aan de slag te gaan.

6. Wat ga ik verdienen?

Het salaris varieert. Het verschilt per land, functie en per camping hoeveel jij gaat verdienen.

7. Hoelang moet ik minimaal beschikbaar zijn om voor Vacansoleil op een camping te kunnen werken?

Als je via Vacansoleil op een camping wilt gaan werken moet je minimaal 8 weken beschikbaar zijn in het hoogseizoen; in principe zijn dit de maanden juli en augustus. Op een klein aantal campings is het mogelijk om iets korter werkzaam te zijn. Er zijn ook vele mogelijkheden om een langere periode werkzaam te zijn: minimaal juli en augustus, maximaal maart t/m oktober.
Beheerders moeten over het algemeen beschikbaar zijn in de periode april t/m september. Er zijn een aantal campings waarop mensen voor een langere of kortere periode nodig zijn. Voor deelname aan de (de)montage, kijk bij functie (de)montagemedewerker voor de gewenste beschikbaarheid.

8. Wat voor faciliteiten zijn er op de camping?

Dat is per camping verschillend. Als je geplaatst bent op een camping kun je deze opzoeken op de website. Daar staat meer informatie over de faciliteiten en wat er allemaal op de camping te vinden is.

Voor erg specifieke vragen kan er contact op worden genomen met de camping. Zodra je geplaatst bent krijg je van ons alle contactgegevens.

9. Mag ik tijdens mijn werkperiode op de camping naar huis?

Alleen voor noodgevallen mag je naar huis, bijvoorbeeld in geval van een operatie, sterfte of ernstige ziekte van een familielid. Verder is het de bedoeling dat je gedurende de gehele periode op de camping verblijft.

10. Krijg ik ook maaltijden op de camping?

Sommige campings verzorgen de maaltijden voor hun medewerkers/stagiaires. Andere campings verstrekken een maaltijdvergoeding of bieden de mogelijkheid om tegen een kleine vergoeding een maaltijd op de camping te verkrijgen.

Op een aantal campings zul je zelf voor je maaltijden moeten zorgen. Je krijgt van ons deze informatie op het moment dat we je een voorstel doen voor een baan of stageplaats.

11. Hoe wordt mijn reis naar de camping geregeld?

Voordat je vertrekt naar de camping ontvang je van Vacansoleil de benodigde reisinformatie. Naast het adres van de camping waar je komt te werken, staat hier ook het maximale bedrag in vermeld wat je ontvangt voor jouw reiskosten. De reiskostenvergoeding die Vacansoleil betaalt is gebaseerd op een retourreis per openbaar vervoer vanaf station Utrecht, tot het dichtstbijzijnde trein- of busstation in de nabijheid van de camping. Voordat je zelf een ticket boekt, kun je de camping zelf benaderen en vragen of zij jou eventueel op kunnen komen halen bij het dichtstbijzijnde trein- of busstation.

12. Hoeveel uur werk ik ongeveer per week?

Het aantal uren dat je per dag/week werkt op een camping kan sterk variëren. De ene dag zal je 's ochtends vroeg beginnen en ben je 's avonds laat klaar en vervolgens ben je de hele dag erna vrij.

Andere campings hanteren juist weer vastgestelde tijden voor hun personeel. Houd er wel altijd rekening mee dat je, zeker in het hoogseizoen, vrijwel altijd 6 dagen per week werkt. Een vrije dag in de week heb je altijd!

13. Kan ik de camping uitkiezen waar ik wil werken?

In overleg met jou gaan wij op zoek naar een leuke camping. Uiteraard houden we hierbij altijd rekening met de door jou opgegeven wensen. Je kunt aangeven in welk land je zou willen werken, wat voor soort camping jou het leukste lijkt, etc. Daarnaast kennen de medewerkers van Vacansoleil de campings allemaal erg goed. Zij kunnen dan ook goed beoordelen welke camping het beste bij jou past.

Soms kan het echter zo zijn dat de door jou uitgekozen camping geen mogelijkheden heeft voor iemand met jouw profiel, maar dat wij juist op zoek zijn naar iemand zoals jij voor een hele andere en misschien nog wel veel leukere camping! Deze optie wordt dan met jou besproken.

14. Wordt mijn reis naar Eindhoven vergoed voor een sollicitatiegesprek?

Wij vergoeden je reis helaas niet als je voor een sollicitatiegesprek naar Eindhoven komt. Wij vragen hier je begrip voor.

15. Met welke opleidingen kom je in aanmerking voor een stage?

Vacansoleil biedt vele mogelijkheden op het gebied van stages. Hieronder volgt een kort overzicht van de meest voorkomende opleidingen waarmee Vacansoleil samenwerkt:

  • Alle MBO toerisme opleidingen niveau 3 en 4
  • Alle MBO recreatie opleidingen niveau 3 en 4
  • MBO Sport en Bewegen niveau 3 en 4 met recreatie uitstroom
  • MBO Horeca Ondernemers Management niveau 3 en 4
  • MBO Gastheer/gastvrouw niveau 2 en 3
  • MBO Groenopleiding met recreatie uitstroom
Map

Contactgegevens